- Boetiek KiJan -
De leukste winkel vanaf maat 42 en meer...

Wat gaan we doen!


Volle Dames
Mariel Buys exposeert haar “volle dames” bij Boetiek KiJan

(Start 1 maart tot 1 juni 2018)

Boetiek KiJan, damesmode vanaf maatje 42 en meer… En dat “meer” bewijzen de dames Kirsti en Jannet met een expositie van Mariel Buys. Vanaf 1 maart staan de “Volle Dames” van Mariel Buys te stralen in de boetiek van Kirsti en Jannet aan de Vledderstraat 17a in Denekamp. Een passend beeld voor een winkel met een maatje meer. En dat volle dames kunnen stralen bewijzen de dames van Mariel wel. Haar “Volle Dames” zijn met de hand geboetseerd en daarbij wordt een bijpassend schilderij gemaakt. Mariel zegt: De ogen zijn de ziel van de mens. Door de ogen gesloten te houden, laten ze ons niet zien wat er werkelijk achter die gesloten ogen voor gevoelens zijn. De hedendaagse maatschappij blijkt nog steeds vooroordelen te hebben over uiterlijke schoonheden. Iedereen is mooi! Dik of dun, blank of gekleurd. Alle dames zijn mooi zoals ze zijn. Deze dames sluiten hun ogen voor al het commentaar van de harde buiten wereld. Elke dame die ik maak is uniek, ze stralen elk hun eigen karakter uit en hebben allemaal een eigen naam.

Precies wat Kirsti en Jannet ook meegeven aan al “hun dames”. Iedereen is mooi zoals ze is. Met deze expositie hopen ze hun klanten deze boodschap nog eens extra mee te kunnen geven. Zij zijn onder de indruk van de mooie “Volle Dames” van Mariel en ze hopen dat iedereen er net zo van zal genieten als zij.

Ook nieuwsgierig geworden naar de “Volle Dames”? Kom dan gerust een kijkje nemen bij Boetiek KiJan. Iedereen is welkom.

EN ZO KAN HET LOPEN

Mijn tante, die in Noord Holland woont heeft een vriend. Hij was op zoek naar een motor voor zijn boot. Op marktplaats gekeken en daar vinden ze de geschikte motor. Deze is te koop in Almelo en dat betekent een ritje naar Twente om deze motor op te halen. Aangekomen bij deze mensen ziet mijn tante, die uiteraard gezellig mee was, een heel leuk beeldje staan in hun woonkamer. De man vertelt heel trots dat zijn vrouw deze beelden maakt. Hij stuurt mijn tante naar het atelier achter in de tuin. Mijn tante wordt verrast door zoveel mooie beelden. De dames kletsen een beetje en dan spreekt deze dame haar wens uit, ze wil heel graag exposeren in een winkel waar ze grote maten mode verkopen. Nou, zegt mijn tante, dan moet je mijn nicht vragen.....